СБУ знешкодила рейдерську банду, яка хотіла захопити паркувальний бізнес у Києві

СБУ знешкодила рейдерську банду, яка хотіла захопити паркувальний бізнес у Києві

Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала у Києві злочинну організацію, яка тероризувала мешканців Києва та захоплювала їхній бізнес. До складу угруповання входило 15 осіб, серед яких представники криміналітету з пострадянських країн.

Про це повідомляє СБУ.

Зловмисники намагалися «підім’яти» під себе легальний паркувальний бізнес у Києві. За даними слідства, фігуранти підшукували «привабливі» автостоянки в столиці та змушували їхніх власників відмовитися від управління цими об’єктами.

Фактично бандити «заводили» на стоянки своїх менеджерів, які привласнювали весь прибуток, а реальних власників – залишали без нічого.

У разі відмови – зловмисники здійснювали збройні напади на підприємців. Їм погрожували насильством та фізичною розправою. За наявними даними, щомісяця фігуранти одержували мільйонні «прибутки», частину з яких направляли на поповнення так званої «злодійської каси».

У результаті оперативних дій із залученням бійців спецпідрозділу ЦСО «А» СБУ в столиці затримано шістьох учасників угруповання під час передачі їм грошей від потерпілого.

При обшуках за адресами проживання фігурантів вилучено:

  • вогнепальну зброю та боєприпаси;
  • мобільні телефони, комп’ютери та чорнові записи із доказами незаконної діяльності;
  • печатки фіктивних фірм;
  • понад пів мільйона готівки у гривневому еквіваленті, ймовірно одержаної злочинним шляхом.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану);
  • чч. 1 та 2 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Крім того, дії одного із затриманих додатково кваліфікуються за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Кабмін спростив призначення соціальних стипендій українцям, які перебували в полоні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Крим - це Україна": у Києві біля посольства Росії обдерли білборд СБУ (фото) "Крим - це Україна": у Києві біля посольства Росії обдерли білборд СБУ (фото)
Білборд вже декілька днів перебуває у неналежному стані. Спершу з білборду зник один листок із закінченням слова "Україна", а тепер зірвали і частину зі словом "це".
У Києві біля посольства Росії оновили борд із написом "Крим - це Україна" (фото) У Києві біля посольства Росії оновили борд із написом "Крим - це Україна" (фото)
Білборд оновили лише після суспільного розголосу та хвилі обурення серед користувачів соціальних мереж. Однак, на борді зображена емблема СБУ та відомство заперечує свою причетність до цієї ініціативи.
Критикували Кримську платформу: 15 тисяч ботів працювати на Росію у Києві (фото) Критикували Кримську платформу: 15 тисяч ботів працювати на Росію у Києві (фото)
СБУ ліквідувала велику ботоферму в Києві, яка на замовлення з Росії критикувала "Кримську платформу". Загалом проросійські дії здійснювались з 15 тисяч акаунтів, які публікували свої дописи від імені "пересічних громадян".
Loading...
Load next