Хакери викрали дані майже семи мільйонів ДНК-тестів

Хакери викрали дані майже семи мільйонів ДНК-тестів

Хакери викрали особисту інформацію майже семи мільйонів користувачів популярної в США програми 23andMe, яка на основі ДНК-тестів допомагає знаходити родичів та складати генеалогічне дерево.

Про це повідомляє The Hill із посиланням на речника компанії 23andMe.

Доступ до даних близько 5,5 мільйонів користувачів був зламаний за допомогою функції компанії DNA-Relatives, яка допомагає користувачам знаходити родичів та спілкуватися з ними, - зазначається в повідомленні.

Дані ще 1,4 мільйона осіб були зламані через додаткові профілі генеалогічного дерева, які містять різноманітну ідентифікаційну інформацію про користувачів.

При цьому уточнюється, що отримати доступ до акаунтів хакерам удалося у тих випадках, коли імена користувачів і паролі на 23andMe збігалися установленими на інших сайтах, які раніше були зламані.

Компанія 23andMe заявила, що «зробила кроки» для захисту даних своїх клієнтів. Зокрема, звернулася з проханням до активних користувачів анулювати свої паролі та застосувала метод двоетапної перевірки.

Нагадаємо, До України повертаються ще шість викрадених росіянами дітей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Apple Music виправив мапу з "російським" Кримом Apple Music виправив мапу з "російським" Кримом
Додаток для музикантів Apple Music for Artists виправив свої карти з Кримом, який раніше вони позначили російським.
Олімпійська чемпіонка України Баюл в День Незалежності опублікувала провокативне фото Олімпійська чемпіонка України Баюл в День Незалежності опублікувала провокативне фото
Перша олімпійська чемпіонка незалежної України образилася на те, що її не запросили на святкування Дня Незалежності.
Loading...
Load next