На Рівненщині викрито групу незаконних бурштинокопачів, вилучено понад 100 кг "сонячного" каміння

На Рівненщині  викрито групу незаконних бурштинокопачів, вилучено понад 100 кг "сонячного" каміння

На Рівненщини викрили групу незаконних бурштинокопачів, які провадили свою діяльність на території природно-заповідного фонду.

Про це повідомила Рівненська обласна прокуратура.

На Рівненщині у Сарненському районі викрили групу незаконних бурштинокопачів, у яких вилучили понад 100 кг "сонячного каміння". У межах кримінального провадження провели 17 обшуків у житлових та нежитлових приміщеннях, а також транспортних засобах осіб, які можуть бути причетними до вказаних правопорушень.

Правоохоронці встановили, що бурштин ділки незаконно видобували на території природно-заповідного фонду у Сарненському районі, а для поадальшої реалізації перевозили на територію Рівненського району. Під час обшуків вилучилди понад 100 кг каміння бурштину-сирцю різних фракцій, засоби його видобування, а також телефони, чорнові записи та інші докази, які свідчать про причетність фігурантів провадження до незаконного промислу.

Наразі призначено гемологічну експертизу, а також вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Нагадаємо, Блокада пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» завершена

Софія Ратинська - pravdatutnews.com
 

Читайте також
Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео) Напад на журналістів у кабінеті голови "Укрексімбанку": фігурантам не вдалося вручити підозри (відео)
Фігурантам справи про напад на журналістів так і не вручили підозри. Правоохоронці наразі не знають, де вони знаходяться, тому залишили їм повістки на допит за місцем роботи.
Loading...
Load next