В Україні прогнозують мокрий сніг та дощ, від 1° морозу до 4° тепла

В Україні прогнозують мокрий сніг та дощ, від 1° морозу до 4° тепла

В Україні 14 грудня пройде помірні мокрий сніг та дощ, вночі в Карпатах та на Закарпатті, вдень у північно-східних областях очікуються значні опади, на дорогах місцями ожеледиця, вночі та вдень від 1° морозу до 4° тепла.

Про це повідомили в Українському гідрометцентрі.

Помірні мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, в південній частині переважно дощі; вночі в Карпатах та на Закарпатті, вдень у північно-східних областях значні опади. На дорогах, крім півдня країни, місцями ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с, у південних, центральних та північно-східних областях пориви 15-20 м/с. Температура вночі та вдень від 1° морозу до 4° тепла (вночі на сході та північному сході 1-6° морозу), вдень на Закарпатті та у центральних областях 3-8° тепла, у південній частині 8-13° тепла.

У Києві та області очікується мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний з переходом на північно-західний, 7-12 м/с. У столиці температура вночі та вдень 0-2° тепла, на Київщині вночі та вдень від 1° морозу до 4° тепла.

Синоптики прогнозують 15 грудня у південній частині, східних та південно-східних областях уночі помірний, вдень невеликий дощ, температура вночі та вдень 3-8° тепла, на решті території без опадів (лише вночі у Чернігівській, Сумській та Полтавській областях мокрий сніг з дощем, ожеледь), температура вночі та вдень від 3° морозу до 2° тепла, у західних областях 0-5° морозу.

16 грудня опади не очікуються; температура вночі 4-9° морозу, вдень у північних та східних областях 0-5° морозу, на решті території від 3° морозу до 2° тепла; в Карпатах вночі 7-12° морозу, вдень 2-7° морозу. В Криму ймовірний невеликий дощ, вночі з мокрим снігом, температура вночі близько 0°, вдень 1-6° тепла.

На дорогах країни, крім сходу та південного сходу, ожеледиця. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с (вночі 15 грудня на Лівобережжі південно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с).

У Києві та області 15-16 грудня опади не прогнозуються. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер переважно північно-західний, 5-10 м/с. У столиці температура 15 грудня вночі та вдень 0-2° морозу, 16 грудня вночі 5-7° морозу, вдень 2-4° морозу; на Київщині 15 грудня вночі та вдень від 3° морозу до 2° тепла, 16 грудня вночі 4-9° морозу, вдень 0-5° морозу.

Згідно з прогнозом, 17 грудня в західних, вдень і в північних областях очікується мокрий сніг та дощ; на решті території без істотних опадів; температура вночі (на сході країни і вдень) 1-7° морозу, в західних областях від 2° тепла до 4° морозу; вдень в Україні від 2° морозу до 4° тепла.

18 грудня опади ймовірні переважно у вигляді дощу, температура вночі та вдень 0-6° тепла; у східних областях вночі невеликий сніг, вдень помірні мокрий сніг та дощ, температура вночі 1-6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.

У столичному регіоні 17 грудня вночі без істотних опадів, вдень мокрий сніг та дощ, а 18 грудня дощитиме. У Києві 17 грудня вночі 1-3° морозу, вдень 0-2° тепла, 18 грудня протягом доби 2-4° тепла; по області 17 грудня вночі 1-6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла, 18 грудня протягом доби 0-5° тепла.

Нагадаємо, На території України циркулюють 17 підтипів штаму «Омікрон»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Після вихідних зі снігом Україні прогнозують «мокру» негоду Після вихідних зі снігом Україні прогнозують «мокру» негоду
На вихідних 5-6 лютого температурні показники в різних частинах України значно відрізнятимуться: у східних та північних областях будуть слабкі та помірні морози, на півдні та заході стовпчики термометрів покажуть +3-4°.
Loading...
Load next