В Ісландії почалося виверження вулкана після кількох тижнів землетрусу

В Ісландії почалося виверження вулкана після кількох тижнів землетрусу

Метеорологічне управління Ісландії заявило, що на південному заході країни сталося виверження вулкана, викидаючи лаву та дим на велику територію після тижнів інтенсивного землетрусу, який загрожував сусідньому місту.

Про це повідомляє Reuters.

Побоюючись значного виверження на півострові Рейк’янес, минулого місяця влада евакуювала майже 4000 жителів містечка Гріндавік і закрила геотермальний курорт Блакитна лагуна неподалік.

Тріщина на земній поверхні була близько 3,5 км в довжину і швидко розростається.

Розташована між Євразійською та Північноамериканською тектонічними плитами, одна з найбільших на планеті, Ісландія є сейсмічної та вулканічної гарячою точкою, оскільки дві плити рухаються в протилежних напрямках.

Нагадаємо, Росіяни мають проблеми із виробництвом крилатих ракет Х-32 - "Атеш"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео) Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео)
Раніше стало відомо, що Росія планує евакуювати з Афганістану понад 500 громадян, в тому числі українців. Однак, міністр зазначив, що не бачить нічого поганого в тому, якщо хтось з українців вилетів з Афганістану російським літаком.
Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані Український евакуаційний літак вилетів з Афганістану: він уже в Пакистані
Сьогодні із аеропорту Кабул (Афганістан) вилетів український військово-транспортний літак Іл-76МД.
Loading...
Load next