У Дії з'являться ветпаспорти

У Дії з'являться ветпаспорти

У застосунку Дія з'являться електронні ветпаспорти домашніх тварин. Таке нововведення допоможе в боротьбі зі зростанням чисельності безпритульних тварин

Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Нещодавно Кабінет Міністрів України прийняв постанову про запуск проєкту із запровадження ідентифікації та реєстрації домашніх тварин.

Прибирається монополія державних клінік на реєстрацію тварин. Цей проєкт дозволить усім ветеринарам, які працюватимуть із реєстром, видавати ветеринарні паспорти державного зразка. Водночас реєстрація тварин буде безплатною і для ветеринарів, і для власників домашніх тварин, - сказав Башлик.

Ініціатори проєкту вказали на переваги прийнятої постанови для власників: буде можливість відновити документи на тварину та підтвердити право власності на неї, полегшиться пошук зниклих тварин, а згодом у Дії відображатимуться електронні ветеринарні паспорти. 

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 89 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Києві та інших містах відбувся марш за права тварин (відео) У Києві та інших містах відбувся марш за права тварин (відео)
Кілька тисяч учасників ходи зібралися у парку Шевченка та пройшли ходою до Верховної Ради. Черговим маршем вони намагаються привернути увагу суспільства до проблем захисту тварин.
На березі Азовського моря відпочивальники помітили химерні створіння (фото) На березі Азовського моря відпочивальники помітили химерні створіння (фото)
Рапанів, які відклали свої яйця на мушлі мідії, в Азовському морі не повинно було б бути, адже водойма вважається недостатньо солоною для цих хижих скельних равликів.
Прикордонні собаки вперше візьмуть участь у параді до Дня незалежності (фото) Прикордонні собаки вперше візьмуть участь у параді до Дня незалежності (фото)
Всього для участі у параді дібрали 33 кінологів із собаками.
Loading...
Load next