В Україні скасували мораторій на відключення боржникам комунальних послуг

В Україні скасували мораторій на відключення боржникам комунальних послуг

Кабінет Міністрів скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість з їхньої оплати.

Про це йдеться у постанові уряду №1405 від 29 грудня 2023 року.

Мораторій на відключення зберігається лише для жителів територій, де ведуться бойові дії та тимчасово окупованих територій. Крім того, заборонено припиняти надання комунальних послуг, якщо будинок споживача був пошкоджений внаслідок воєнних (бойових) дій - але за умови інформування про такі випадки відповідного виконавця комунальної послуги.

Кабмін також скасував мораторій на нарахування пені й штрафів за заборгованість з оплати житлового-комунальних послуг, окрім тих самих випадків, коли діятиме й мораторій на відключення.

Водночас, діє мораторій на стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги із внутрішньо-переміщених українців, якщо заборгованість після 24 лютого 2022 виникла на території бойових дій. Крім того, забороняється нарахування плати за житлово-комунальні послуги з дати початку по дату завершення тимчасової окупації територій.

Нагадаємо, Естонія у наступні чотири роки виділятиме 0,25% ВВП на оборону України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пенсії під час воєнного стану виплачують своєчасно – Мінсоцполітики Пенсії під час воєнного стану виплачують своєчасно – Мінсоцполітики
На всій території України ввели воєнний стан. Окремі області ввели комендантську годину.
Відсьогодні люди старші 60 років можуть оплатити комунальні послуги з коштів єПідтримки Відсьогодні люди старші 60 років можуть оплатити комунальні послуги з коштів єПідтримки
Тисячу гривень, яку щеплені проти коронавірусу українці отримують за програмою "єПідтримка", можна буде витрачати на оплату комунальних послуг.
На порталі "Дія" з'явилася можливість оформити субсидії, - Шмигаль На порталі "Дія" з'явилася можливість оформити субсидії, - Шмигаль
Українцям стали доступні нові онлайн-послуги.
Loading...
Load next