Троє українців у співпраці з росіянами вбили мешканку Латвії заради нерухомості

Троє українців у співпраці з росіянами вбили мешканку Латвії заради нерухомості

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора у співпраці із правоохоронцями Національної поліції Латвійської Республіки викрито учасників злочинної групи, які причетні до викрадення і вбивства мешканки Латвії.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, жінка була власницею житлового комплексу вартістю понад 4 млн євро на березі моря в курортному місті Саулкрасти. Потерпіла зникла восени 2019 року. Востаннє її бачили з «клієнтом», який приходив оглянути нерухомість.

Після зникнення жінки встановлено, що учасники злочинної групи - двоє громадян рф, які жили у Латвії в статусі біженців, вирішили заволодіти її майном. Для цього вони запросили трьох знайомих громадян України, які спеціально приїхали в Латвію для реалізації злочинного умислу. Під виглядом потенційних клієнтів учасники групи виманили жінку з житлового комплексу, затягли в машину і вивезли за межі міста, — заявили у відомстві.

Там тортурами і погрозами намагалися змусити її  переписати на них маєток, а коли вона відмовилась — вбили.

Для розкриття злочину була створена міжнародна слідчо-оперативна група з числа українських та латвійських поліцейських. Громадян рф взяли під варту правоохоронці Латвії.

А чотирьох громадян України знайшли та затримали в Київській та Донецькій областях працівники Департаменту карного розшуку Нацполіції України.  Серед них і «чорний нотаріус», який підробив документи на право власності вбитої, щоб переоформити її майно на фігурантів.

Наразі їм повідомлено про підозру. А стосовно одного з них вже застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Чекав новий наступ рашистів: СБУ викрила посадовця Верховного Суду України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next