У "Дії" спростили подання декларацій до НАЗК

У "Дії" спростили подання декларацій до НАЗК

У "Дії" запустили нову послугу для чиновників, які щорічно подають електронні декларації. Тепер подати інформації щодо членів сім’ї стало простіше.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Під час декларування посадовцю треба внести інформацію не тільки про себе, а й про членів сімʼї. Раніше родичам потрібно було шукати та збирати документи про нерухомість, машини, інші активи, замовляти довідку про доходи, а тепер – кілька кліків у "Дії", – зазначив він.

Декларант з порталу НАЗК має надіслати члену сімʼї в "Дію" запит. Після підтвердження родичем запиту в "Дії" НАЗК збере інформацію про його активи й доходи з реєстрів та одразу передасть декларанту у формі, як потрібно вказувати в декларації.

Це перша, але не остання спільна послуга з НАЗК. Електронне декларування – це про підзвітність і відповідальність посадовців. Взаємодія між реєстрами робить процес декларування прозорим, зручним та автоматичним, – підсумував Федоров.

Нагадаємо, До Києва прибув віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські ветерани зможуть скористатися необхідними їм сервісами у "Дії" Українські ветерани зможуть скористатися необхідними їм сервісами у "Дії"
Українські ветерани з наступного року зможуть скористатися необхідними їм основними сервісами у "Дії". Сервісами матимуть змогу користуватися також і члени родин загиблих.
Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео) Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео)
Зручний та, найголовніше - простий і зрозумілий, застосунок Дія, який допомагає українцям у вирішенні великої кількості проблем, які стосуються державних послуг та ковідних сертифікатів. Керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про впровадження електронних лікарняних, COVID-сертифікати та їх роботу у застосунку, а також про онлайн оформлення субсидій та зміни місця реєстрації.
Loading...
Load next