Литовські школярі відмовилися змагатися з росіянами в чемпіонаті з робототехніки

Литовські школярі відмовилися змагатися з росіянами в чемпіонаті з робототехніки

Литовські школярі, які брали участь у змаганнях з робототехніки в Італії, відмовилися змагатися в одній групі з росіянами. У зв’язку з цим дві литовські команди – “Litbot” і “Lituanica X” – дискваліфікували.

Про це повідомляє LRT.

Як розповіли у виданні, в Італії проходять міжнародні змагання з робототехніки. Найсильніші команди Європи змагаються за можливість поїхати на світові змагання (аналог Олімпіади з робототехніки) у Г’юстоні (США).

Дізнавшись, що російські команди також беруть участь у змаганнях, представники Литви написали лист з проханням не допускати до участі росіян, але вони були відхилені рішенням організаторів. Водночас литовські учасники просили не включати їх у спільні команди з росіянами. Спершу організатори погодилися на цю умову, проте на самих змаганнях не виконали її.

Це ситуація, коли розуму і серцям молодих людей довелося ухвалювати рішення, які часто не можуть прийняти і самі дорослі. І вони прийняли ці рішення – відмовилися брати участь у боях в одній команді з росіянами, втратили очки, які були так необхідні їхнім командам, хоча були одними з лідерів на цих змаганнях. Вони просто підняли прапори Литви й України і тримали їх увесь час, поки пробігали тяжкі хвилини їхньої неіснуючої боротьби. Багато з них, мабуть, внутрішньо переживали, навіть героїчно стримували сльози. Але це були найсильніші хвилини їхнього мовчання і опору, – заявив представник команди Юстас Гавенас.

Нагадаємо, У Києві СБУ знешкодила агентурну мережу фсб, яка "під прикриттям" УПЦ (МП) проводила інформаційні диверсії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next