У Києві посилять заходи безпеки через збільшення ракетних атак

У Києві посилять заходи безпеки через збільшення ракетних атак

У Києві провели невідкладне засідання Ради оборони міста щодо посилення заходів безпеки. Серед іншого ухвалили рішення забезпечити доступ містян до укриттів і підготувати "пункти незламності".

Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, приводом для скликання засідання Ради оборони Києва стали останні заяви керівників Росії щодо намірів посилити ракетні обстріли України і Києва зокрема.

Це підтверджується останніми ракетними ударами із застосуванням озброєння з найкоротшим часом прильоту, — зазначив Сергій Попко.

Також не відкидають ймовірність спроб проникнення російських диверсійно-розвідувальних груп до Києва, залучення агентів спецслужб та інших елементів для дестабілізації ситуації.

У цьому зв'язку Рада оборони Києва вирішила:

  • невідкладно опрацювати питання щодо проведення в Києві заходів, які передбачають залучення чисельної кількості людей;
  • переглянути нормативно-розпорядчі документи щодо життєдіяльності столиці, зокрема, питання роботи громадського транспорту, проведення спортивних, культурних, освітніх, медичних, розважальних заходів;
  • усім силовим та військовим структурам Києва відповідно до своїх повноважень посилити увагу до місць скупчення людей, забезпечити дотримання публічної безпеки і порядку в столиці;
  • усім відповідальним структурам та балансоутримувачам споруд цивільного захисту забезпечити постійний доступ населення до укриттів та готовність "пунктів незламності" до використання.

У КМВА також пообіцяли моніторити соцмережі щодо поширення дезінформації, провокацій та іншої інформації спрямованої на дестабілізацію ситуації в столиці.

Начальник КМВА Сергій Попко запевнив, що влада вживає превентивних заходів, аби Київ та його мешканці були надійно захищені. Водночас містяни мають дотримуватись правил безпеки і не ігнорувати повітряні тривоги.

Нагадаємо, Щонайменше 14 085 цивільних загинуло внаслідок російського вторгнення

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження Найкоротший шлях із Росії до Києва: Україна ініціювала оборонну стратегію для Чорнобильської зони відчуження
У разі нападу Росії українських сил у Чорнобильській зоні відчуження може бути недостатньо.
«Слава Україні — героям слава!": у Києві відбулася акція іноземців, на підтримку України (фото, відео) «Слава Україні — героям слава!": у Києві відбулася акція іноземців, на підтримку України (фото, відео)
Іноземні громадяни вийшли 6 лютого на Марш єдності.
Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео) Сьогодні Збройним Силам України виповнюється 30 років: генерал-лейтенант Залужний привітав ЗСУ (відео)
Дякуємо за ваш захист та службу! Слава Україні! Слава її Збройним Силам!
Loading...
Load next