Понад 700 тисяч українців були в безпідставному «розшуку» у «Резерв+»

Понад 700 тисяч українців були в безпідставному «розшуку» у «Резерв+»

У реєстрі «Оберіг» 710 000 громадян без юридичних підстав мали статус «в розшуку». Проблему розвʼязали завдяки застосунку «Резерв+», де військовозобовʼязані можуть оновити свої дані. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко. 

Цифрова команда Міноборони виправила цю помилку. Заступниця міністра уточнила, що у разі зняття з «розшуку», до ТЦК звертатись не потрібно. У відомості порадили повторно авторизуватись у застосунку, щоб побачити свій оновлений статус. 

Зазначається, що громадяни мали такий статус, якщо порушували правила військового обліку — наприклад, ігнорували «повістки», ТЦК зверталось до Національної поліції. Але, як наголосила Черногоренко, фактично кількість таких звернень становить близько 25%. 

Згідно із законодавством такий «розшук» мав свої терміни. Адже до 19 травня адміністративне стягнення могло бути накладене не пізніше двох місяців з дня порушення правил військового обліку. Зараз цей термін — 3 місяці з дня виявлення, але не пізніше одного року з дня вчинення. 

Статус «в розшуку», безпідставно отримали багато військовослужбовців, дані яких не були оцифровані своєчасно.

На жаль, в державних реєстрах дійсно багато помилок внаслідок людського фактора. А без “Резерв+” виправити їх було б майже неможливо, ‒ заявила посадовиця.

Нагадаємо, Литва виділить 5 млн євро на відновлення шкіл і дитсадків в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next