Англійська мова є найпопулярнішим предметом за вибором на НМТ

Англійська мова є найпопулярнішим предметом за вибором на НМТ

Англійська мова є найпопулярнішим серед абітурієнтів предметом на вибір із 4, з яких складається національний мультипредметний тест (НМТ).

Про це повідомила директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко в ефірі телемарафону

Англійська мова – абсолютний лідер. Після цього доволі високі показники мають географія, біологія та українська література. На жаль, дуже мало учасників обирають фізику та хімію. І інші іноземні мови, окрім англійської – німецька, французька, іспанська - так само не є дуже популярними, ‒ зазначила Вакуленко.

Вона нагадала, що учасники основної сесії НМТ уже знають свої результати в тестових балах, бо одразу після завершення оцінювання можуть побачити на екрані кількість набраних тестових балів з кожного предмета.

Директорка УЦОЯО поінформувала, що вони не можуть запропонувати учасникам апеляцію до результатів, бо мають тільки закриті тестові завдання.

 Раніше, коли проводили традиційне ЗНО, то учасники апелювали не до завдань, які перевіряються автоматично, а до роботи екзаменаторів, якщо завдання було з розгорнутою формою відповіді. Зараз це тільки закриті завдання. Відповідно, якщо ми маємо певні помилки, то ми ухвалюємо адекватне рішення для всіх учасників тестування, і апеляції подавати не потрібно, ‒ додала Вакуленко.

Вона сказала, що якщо, наприклад, вони помилилися у введенні ключа під час макетування тестових завдань і якісь учасники недоотримали свого належного бала, то вони нараховують такі бали абсолютно всім учасникам.

Нагадаємо, В Україні лісорубів зобов’язали фотографувати деревину

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next