Взимку українці можуть мати світло лише по 5-6 годин на день ‒ гендиректор YASNO

Взимку українці можуть мати світло лише по 5-6 годин на день ‒ гендиректор YASNO

Узимку дефіцит в енергосистемі може сягнути до 35%, і через це українці можуть отримувати електроенергію лише по 5-6 годин на день.

Про це гендиректор компанії Yasno Сергій Коваленко розповів в етері телемарафону.

За його словами, зараз складно прогнозувати ситуацію взимку, адже незрозуміло, який рівень електрогенерації буде на початку опалювального сезону. Утім вже зараз, каже Коваленко, відомо, що зимовий пік буде досить великий.

Якщо генерація плюс можливості по імпорту залишаться на тому ж рівні, як є, то дефіцит буде сягати під 35%. Якщо потім відняти критичну інфраструктуру, якщо потім все зробити, то ми можемо дійсно сидіти 6-7 годин зі світлом, — зазначив він.

Гендиректор Yasno також каже, що побутові споживачі та бізнес мають готуватися до дефіциту електроенергії, пристосовуючись за допомогою батарей, генераторів, сонячних панелей тощо.

Нагадаємо,

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Loading...
Load next