На вихідних температура зростатиме до +34°

На вихідних температура зростатиме до +34°

Погода в Україні на вихідні буде переважно хмарною, подекуди пройдуть дощі з грозами, виснажлива спека поки не повернеться, проте показники середньодобової температури зростатимуть.

Про це повідомили у Sinoptik.ua.

У суботу, 27 липня, на більшій частині території країни температура вдень становитиме +29…+31° (уночі — +19…+22°). На півдні та сході повітря прогріється до +27…+29° (уночі — до +16…+18°), на заході — до +25…+27° (уночі — +15…+17°).

По всій Україні очікується мінлива хмарність, у Херсонській та Запорізькій областях можливі короткочасні дощі.

У неділю, 28 липня, на півдні, у Запорізькій, Дніпропетровській, Черкаській та Кіровоградській областях, а також на Закарпатті очікується до +32…+34° (уночі — +19…+21°). На решті території середня денна температура становитиме +29…+31°, нічна — +15…+17° (на заході) та +16…+19° (в інших областях).

Небо над Україною буде переважно хмарним, мешканцям Тернопільської, Хмельницької, Львівської, Волинської, Рівненської та Житомирської областей, виходячи з дому, варто взяти з собою парасольки — можливі короткочасні дощі.

Новий тиждень розпочнеться з дощів і гроз у центральній частині України, а також у Харківській, Сумській, Чернігівській і Житомирській областях. У південних, південно-східних і східних регіонах погода на початку тижня буде дуже спекотною: +32…+35° удень та +21…+23° уночі. У центрі термометри покажуть +28…+30° (уночі — +18…+20°), у північних та західних областях країни буде комфортніше — +24…+28° (уночі — +15…+20°).

Синоптики попереджають, що 27–28 липня на території східних, південних і центральних областей (крім Вінницької), а також у Житомирській, Чернігівській, Сумській і Київській областях прогнозується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Крім того, у денний час на вихідних очікується високий УФ-індекс, тому необхідно якнайменше перебувати на відкритому сонці та оновлювати крем із SPF 50 кожні 2–3 години.

Слов'яни вірили, що негода 27 липня затримається ще принаймні на тиждень. Спека цього дня вважалася ознакою багатого врожаю, а надто активні кажани надвечір — прикметою теплого, але не спекотного закінчення літа.

Якщо 28 липня спекотна погода поєднувалася з дощами, наші пращури очікували на ранню осінь. А вечірній туман «прогнозував» дощовий серпень.

Нагадаємо, Стефанчук: До законодавства, пов’язаного з олігархами, повернемося після війни

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град
У західних областях України надзвичайники оголосили штормове попередження - очікуються грози, шквали та град.
Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла
Погода в Україні до кінця червня і на початку липня буде мінливою - з перепадом температури повітря в 10 градусів у низці регіонів, однак грозові дощі випадатимуть не часто.
У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі У понеділок майже по всій Україні пройдуть дощі
В Україні у понеділок, 26 квітня, збережеться холодна погода, на більшій частині території йтимуть короткочасні дощі.
Loading...
Load next