В Україні понад 50% шкіл забезпечені генераторами і мають власні котельні

В Україні понад 50% шкіл забезпечені генераторами і мають власні котельні

Понад 50% українських шкіл мають генератори і власні котельні.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив заступник міністра освіти та науки Андрій Сташків.

Ситуація у різних регіонах різна. У нас є школи, які мають генератори і можуть навчатися за умов відключення електрики. Вони зможуть забезпечити теплом, оскільки мають власні котельні. Таких шкіл, за даними, які нам надали регіони, більше 50%. Це означає, що ці школи навіть за умови відключення електроенергії будуть навчатися в очному форматі, якщо у них є укриття і дозволяє безпекова ситуація, - сказав Сташків.

Він додав, що через різні умови деякі школи, які не можуть з обʼєктивних причин організувати офлайн-навчання, будуть змушені переходити на синхронний формат, коли вчитель дає завдання учням, а потім перевіряє, як вони опанували матеріал.

Це найменш ефективний формат. Тому МОН провело низку нарад з обласними військовими адміністраціями, на яких обговорювалося питання забезпечення якомога більшої кількості шкіл генераторами.

Як зазначив заступник міністра, навчальний рік традиційно розпочнеться на початку вересня, втім, дату його завершення кожна школа визначатиме самостійно, враховуючи виконання навчальної програми.

Школа може закінчувати навчальний рік не обовʼязково 30 червня, а умовно 30 травня, якщо виконали навчальну програму, і розпочинати канікули. Тому це не означає, що всі школи будуть навчатися до 30 червня. Це означає, що школи мають можливість до 30 червня продовжувати навчальний рік, якщо це їм потрібно, - додав Сташків.

Нагадаємо, Уряд затвердив новий стандарт профільної середньої освіти

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next