Вища рада правосуддя відсторонила суддю через підозру у викраденні бізнес-партнера

Вища рада правосуддя відсторонила суддю через підозру у викраденні бізнес-партнера

Вища рада правосуддя відсторонила від здійснення правосуддя суддю Господарського суду Дніпропетровської області, якій підозрюється у замовленні викрадення свого бізнес-партнера.

Про це повідомляє ДБР.

«Служитель Феміди» у 2017 році поза основною роботою вирішив отримувати прибутки від підприємницької діяльності. Оскільки суддям заборонено займатися бізнесом, він знайшов собі бізнес-партнера, на якого зареєстрував сільськогосподарське підприємство на території Сумської області, - йдеться у повідомленні.

Із часом підприємство розширювалося, і гроші в його розвиток, у тому числі вкладав і партнер підозрюваного.

Але суддю почало все менше влаштовувати керівництво компанією своїм напарником. В один з моментів він вирішив прибрати його з товариства, проте той безоплатно не захотів відходити від справ. Тому суддя замовив представникам кримінального середовища викрадення напарника: за $17 тисяч чоловіка мали позбавити волі та змусити підписати необхідні документи для переходу права власності на майно господарства, - зазначили у ДБР.

Працівники ДБР задокументували всі протиправні дії судді.

Йому повідомили про підозру в організації замаху на викрадення людини та позбавленні волі, вчиненому із корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, та здійснюваного протягом тривалого часу (ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років. Також підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Нагадаємо, Міноборони створює базу недобросовісних іноземних постачальників

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Бог його знає, що шукали", - Тупицький прокоментував обшуки ДБР і розповів, що вилучили слідчі "Бог його знає, що шукали", - Тупицький прокоментував обшуки ДБР і розповів, що вилучили слідчі
Олександр Тупицький розповів, як слідчі ДБР проводили сьогодні на вулиці Драгоманова в Києві обшуки за місцем його проживання і що їм вдалося вилучити.
Брата судді Вовка "спіймали на гарячому": мільйони доларів та сотні тисяч євро Брата судді Вовка "спіймали на гарячому": мільйони доларів та сотні тисяч євро
У брата глави Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка та його спільника, НАБУ і САП виявили величезні обсяги готівки. Зокрема, понад 3,7 мільйона доларів, 840 тисяч євро, 20 тисяч фунтів, 230 тисяч гривень та навіть 100 шекелів.
НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря НАБУ затримало брата судді Вовка при отриманні хабаря
Національне антикорупційне бюро України затримало при отриманні хабаря на суму 100 тисяч доларів, брата голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.
Loading...
Load next