На вихідних Україну накриють дощі та грози

На вихідних Україну накриють дощі та грози

Погода на вихідних у більшості областей буде похмурою, а в неділю дощі накриють всю Україну.

Про це повідомляє Sinoptik.ua.

Так, у суботу, 3 серпня, негода очікується майже на всій території країни, крім Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, де буде просто хмарно.

На півночі та заході країни очікується +23…+25° (уночі — +14…+17°), пройдуть дощі з грозами. У центрі повітря прогріється до +26...+29° (уночі — +16...+18°), ймовірні невеликі короткочасні дощі. Найвище стовпчики термометрів піднімуться на півдні, сході та південному сході — до +29…+32° (уночі — до +19…+21°). Невеликі дощі пройдуть в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській і Харківській областях.

В неділю, 4 серпня, опади вдень очікуються в усіх регіонах України. В Одеській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській і Харківській областях пройдуть помірні дощі з грозами, на решті території — короткочасні дощі.

В Одеській, Миколаївській і Дніпропетровській областях термометри покажуть +25…+28° (уночі — +18…+21°), в інших південних і східних регіонах повітря прогріється до +28…+31° (уночі — +19…+22°). У центральних, північних і західних областях очікуються комфортні +23…+25° (уночі — +14…+16°).

Новий тиждень розпочнеться з короткочасних дощів у всіх західних регіонах України, а також у Вінницькій, Одеській, Черкаській і Кіровоградській областях. На решті території 5 серпня очікується мінлива хмарність без опадів.

На заході країни погода на початку тижня буде прохолодною — до +19…+21° (уночі — +14…+17°). На півночі, в центрі та на сході України очікується +24…+27° (уночі — +16…+19°), у південних та південно-східних областях — +29…+31° (уночі — +19… +21°).

Незважаючи на дощі, пожежонебезпека залишається високою. Зокрема, 3–4 серпня по всій Україні, крім Рівненської, Чернігівської, Хмельницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Кіровоградської та Одеської областей, оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» внесла зміни у розклад двох поїздів до Польщі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next