На підконтрольну територію України повернули ще шістьох дітей

На підконтрольну територію України повернули ще шістьох дітей

На підконтрольну Україні територію з окупації вдалося повернути шість маленьких громадян країни.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

На Батьківщину вдалося повернути 6 українських діток з ТОТ. Родини з дітьми із Запорізької та Херсонської областей нині у безпеці, якої дуже не вистачало, - заявив він.

За словами батьків, їхніх дітей змушували відвідувати російську школу та відзначати російські свята, тиснули, аби громадяни України отримали документи російського зразка. До родин у помешкання вривалися озброєні росіяни, які здійснювали безпідставні обшуки.

Також Лубінець додав, що відчуття безправності, обмеженості, усвідомлення того, яке майбутнє очікує на дітей, стало поштовхом батьків для виїзду на територію України.  Одна з родин вже відвідала Центр захисту прав дитини, де команда представників ГО, БФ та держорганів поспілкувалися щодо надання необхідної допомоги.

Іншою родиною займалися наші працівники із регіонального представництва Черкаської області. Вони долучили до допомоги ГО «Об’єднання багатодітних родин «Крила» та «Карітас-Спес Україна, - зазначив він.

Уповноважений подякував громадським організаціям та фондам, які допомагають повернутим дітям та їхнім родинам.

Вкотре підкреслюю, що Україна готова до повернення кожного і надаватиме базову гуманітарну, медичну, психологічну та соціальну допомогу. А правоохоронці зафіксують всі злочини росіян, свідками чи жертвами яких стали наші діти, - наголосив Лубінець.

Нагадаємо, Білорусь пригрозила ЄС "розширенням конфлікту" через збиті "українські дрони"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Loading...
Load next