Відключення світла: чому повернулись та коли наступний блекаут - прогноз фахівців

Відключення світла: чому повернулись та коли наступний блекаут - прогноз фахівців

Ще минулого тижня НЕК "Укренерго" попередила про ймовірне відновлення графіків погодинних відключень електроенергії через очікувану спеку. Зростання споживання передбачалось на рівні 10-12%. 

Можливості генерації електроенергії в Україні зменшилися внаслідок пошкодження енергетичних об'єктів. Для збалансування енергосистеми в умовах дефіциту застосовуються графіки погодинних відключень. Додатково Україна закуповує електроенергію за кордоном і має можливість отримувати аварійну допомогу з європейських країн.

Внаслідок атак на енергетичну інфраструктуру від початку року було втрачено 9 ГВт потужностей, які на сьогодні відновлені лише частково. На багатьох енергооб’єктах ведуться аварійні та планові ремонтні роботи. Обмеження застосовуються переважно у вечірні години, коли споживання електроенергії досягає піка. Енергетики закликають економно використовувати електроенергію. Це допоможе зменшити навантаження на енергосистему та мінімізувати тривалість відключень, - зазначають фахівці.

Поточні обмеження є менш суворими порівняно з ситуацією в липні, коли два енергоблоки атомних станцій перебували на плановому ремонті. Зараз це дозволяє проходити період спеки з меншою кількістю годин знеструмлень.

Фахівці галузі припускають, що графіки погодинних відключень можуть повернутися з початком опалювального сезону. Це пов'язано зі збільшенням споживання електроенергії в холодну пору року та необхідністю забезпечити стабільну роботу систем опалення.

Енергетики продовжують працювати над відновленням та модернізацією енергетичної інфраструктури країни для забезпечення стабільного електропостачання. 

Нагадаємо, У Повітряних силах показали, як вночі збивали російський БпЛА

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next