У прифронтових областях укриття є у 70% навчальних закладів

У прифронтових областях укриття є у 70% навчальних закладів

У прифронтових областях укриттями забезпечені 70 відсотків навчальних закладів.

Про це повідомила в ефірі телемарафону «Єдині новини» начальник відділу представництва інтересів держави у сфері охорони дитинства Офісу генпрокурора Дженнет Атаєва.

За її словами, у 2023 році загалом по Україні укриттями були забезпечені 69% навчальних закладів.

Це давало можливість отримувати очне навчання 51% учнів. Цьогоріч ситуація значно покращилася. На переважній більшості територій України - у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Закарпатській, Вінницькій області - ситуація із забезпеченістю укриттями становить близько 90-99%. У прифронтових регіонах, на жаль, ситуація набагато складніша. Є проблеми з укриттями в Чернігівській, Сумській, Одеській областях, яких становить 70%, а відтак є поле для діяльності органів контролю, - зазначила Атаєва.

Вона поінформувала, що ювенальні прокурори звертаються до суду із позовами про зобов’язання привести укриття в навчальних закладах в належний стан для їх експлуатації.

Ювенальні прокурори останнім часом заявили 217 позовних заяв до суду. На сьогодні за результатами вже задоволених позовів 20 тисяч дітей забезпечено укриттями під час навчання, - додала прокурорка.

Нагадаємо, Укрзалізниця створить унікальний інклюзивний вагон

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Нацбанк України підняв офіційний курс долара США на 25% (відео) Нацбанк України підняв офіційний курс долара США на 25% (відео)
Вперше з початку повномасштабного вторгнення національний банк України скоригував офіційний курс гривні до долара США на 25%. Тепер американська валюта коштує 36,56 грн
Паралімпіада-2020: Україна дебютувала у Токіо та здобула п'ять медалей Паралімпіада-2020: Україна дебютувала у Токіо та здобула п'ять медалей
Це сьомі Ігри для національної паралімпійської збірної України. Зокрема, українську паралімпійську збірну представляють 143 спортсмени, які змагатимуться у 15 видах спорту.
Loading...
Load next