Освітній комітет ВР рекомендував скасувати золоті та срібні медалі у школах

Освітній комітет ВР рекомендував скасувати золоті та срібні медалі у школах

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій рекомендував скасувати виготовлення та вручення у школах золотих та срібних медалей державного зразка.

Про це повідомила секретарка комітету Наталія Піпа.

За останні роки ми мали збільшення кількостей медалей, але водночас освітні розриви та зниження рівня знань випускників шкіл за час ковіду і великої війни, - написала Піпа.

За її словами, скасування медалей зекономить кошти з державного бюджету.

Вона також назвала вручення медале анахронізмом, який ще існує лише у пострадянських країнах та додала, що школи можуть відзначати тих, хто найкраще вчиться власними відзнаками.

Нагадаємо, Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права - Ердоган

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Петиція про скасування ДПА для учнів 4, 9 та 11 класів зібрала необхідну кількість голосів (відео) Петиція про скасування ДПА для учнів 4, 9 та 11 класів зібрала необхідну кількість голосів (відео)
Батьки зареєстрували звернення до президента України з проханням скасувати Державну підсумкову атестацію для учнів 4, 9 та 11 класів. Натомість освітяни не в захваті від такої ідеї, адже ДПА допомагає перевірити рівень знань учнів
Важливість математики зростає: для яких спеціальностей ЗНО з математики буде обов’язковим (відео) Важливість математики зростає: для яких спеціальностей ЗНО з математики буде обов’язковим (відео)
З наступного року ЗНО з математики стане обов’язковим для вступу в університети на ще кілька спеціальностей.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next