На Сумщині знову зафіксували повторне забруднення річки Сейм

На Сумщині знову зафіксували повторне забруднення річки Сейм

На Сумщині спостерігається погіршення якості води в річці Сейм, наразі з'ясовують причини ймовірного повторного органічного забруднення.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

За даними аналізів проб води, відібраних у місті Бровари, фіксується покращення по хімічному споживанню кисню. У пункті водозабору міста Київ спостерігається незначне погіршення за вмістом хімічного споживання кисню. При цьому кисневий режим перебуває в нормі та становить 5,44 міліграм на дециметр кубічний. Ризиків для здійснення водозабору немає.

Результати вимірювань проб води р. Десна на Чернігівщині свідчать, що якість води річки Десна також покращилась у всіх пунктах.

Водночас спостерігається подальше погіршення якості води у верхніх пунктах моніторингу на річці Сейм на Сумщині на ділянці до с. Мутин. Наразі усі органи влади, залучені до локалізації забруднення, з'ясовують причини ймовірного повторного органічного забруднення.

Після проведеного 16 вересня засідання Сумської обласної ТБ та НС відповідним службам та органам місцевого самоврядування надані розпорядження вжити заходи з розчистки поверхні водного дзеркала від твердих наносів для мінімізації джерел додаткового забруднення, розглянути всі ймовірні варіанти абсорбції забруднення із залученням науковців.

Нагадаємо, Угорщина готується до масштабної повені

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next