У Рівному створять дендропарк

У Рівному створять дендропарк

У Рівному створять дендрологічний парк місцевого значення на території "Центру національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти".

Про це повідомив голова Рівненської обласної Ради Андрій Карауш.

За його словами, у планах - створити в Рівному дендрологічний парк місцевого значення і збільшити площі заповіданих земель в області. Парк створять на території  "Центру національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти". Йдеться про площу понад 7,5 га.

Географічно він знаходиться за колишньою станцією юннатів на вулиці Чорновола, навпроти Басівкутського водосховища.  Згодом там мають забезпечити дотримання охоронного режиму територій, - пише Андрій Карауш.

Основною метою такого парку є створення, збереження, вивчення різноманітних видів дерев, чагарників та їх композицій для найбільш ефективного наукового, культурного, рекреаційного та іншого використання. Окрім цього, йдеться також про виконання Закону України "Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року" тощо.

Водночас цим рішенням ми знімаємо плітки, що начебто на тій ділянці хтось хоче робити, скажімо так, щось погане. Можливо, цей парк ми назвемо Парком Перемоги. А надалі там ще й хочемо втілити проєкт "Терапевтичний сад" для реабілітації наших воїнів. Концепція – є, сподіваюсь, що скоро будуть активні кроки з його створення, - додав голова Рівненської облради.

Нагадаємо, Міноборони допустило до постачання у ЗСУ унікальний всюдихід-амфібію «ТАХА»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next