ЄС змінює правила перетину кордону

ЄС змінює правила перетину кордону

Європейський Союз запроваджує нові правила в’їзду до країн Шенгенської зони. Вони набудуть чинності з 10 листопада і стосуватимуться усіх негромадян ЄС, включно з українцями.

Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів.

ЄС запроваджує нову IT-систему прикордонного контролю – Entry/Exit Scheme (EES). Система автоматично фіксуватиме в’їзд і виїзд усіх іноземців до країн Шенгенської зони.

Під час першого в’їзду у подорожувальника візьмуть біометричні дані: відбитки пальців, фото обличчя для ідентифікації. EES одноразово фіксуватиме біометричні дані та зберігатиме їх три роки. Штампів у паспорт більше не буде, а реєстрація проходитиме автоматично через термінали самообслуговування.

Далі при кожному перетині кордону потрібно буде сканувати паспорт у терміналі самообслуговування.  Якщо людина відмовляється від біометрії, то їй відмовлять у в’їзді.

Система EES діятиме в усіх країнах ЄС, крім Кіпру та Ірландії, де залишиться традиційна процедура проставлення штампів. Також система застосовуватиметься в чотирьох державах Шенгенської зони, що не входять до ЄС: Ісландії, Ліхтенштейні, Норвегії та Швейцарії.

Нагадаємо, «Національний кешбек»: українцям вже нарахували 23,6 мільйона гривень

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Новорічна черга": на українсько-польському кордоні утворилися жахливі пробки (відео) "Новорічна черга": на українсько-польському кордоні утворилися жахливі пробки (відео)
Українські заробітчани повертаються додому із Європи на новорічні свята. Через це на кордоні з'явилися кілометрові черги.
Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску Україна разом з Румунією планує відкрити на кордоні нові пункти пропуску
Влада України та Румунії домовились про відкриття нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Зокрема планується якнайшвидше провести консультації щодо відкриття додаткових пунктів.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next