У Мін'юсті розповіли чи підлягатимуть до відповідальності особи, які отримали російський паспорт на ТОТ

У Мін'юсті розповіли чи підлягатимуть до відповідальності особи, які отримали російський паспорт на ТОТ

Українців, які примусово отримали російське громадянство на тимчасово окупованих територіях, не притягуватимуть до відповідальності.

Про це повідомили в Міністерстві юстиції.

Росіяни не рідко створюють такі умови, коли люди позбавлені можливості вибору, задля впливу на поведінку. Серед таких заходів, окрім примусової паспортизації, є також русифікація тих, хто має український паспорт, ‒ зазначають у відомстві.

У Мін’юсті наголошують, що стаття 40 Кримінального кодексу України забезпечує громадянам повний правовий захист у судовому порядку, однак лише за умови наявності доказів застосування психічного примусу до отримання російського паспорта.

Водночас у відомстві наголосили, що російський паспорт не має юридичної сили та не визнається ніде, окрім окупованих територій.

Нагадаємо, Низку областей України накрила імла через пилову бурю з РФ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
У разі втрати паспорта можна скористатися цифровим у "Дії" й відновити документи у ЦНАПі У разі втрати паспорта можна скористатися цифровим у "Дії" й відновити документи у ЦНАПі
У "Дії" дали поради, що робити українцям, які під час евакуації через війну не взяли чи загубили паспорт.
Loading...
Load next