На Рівненщині у понад пів тисячі людей діагностували стресові розлади

На Рівненщині у понад пів тисячі людей діагностували стресові розлади

У Рівненській області збільшують кількість медичних закладів, де надають допомогу людям зі стресовими розладами, оскільки кількість таких пацієнтів постійно зростає.

Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін.

На жаль, щороку кількість осіб із стресовими розладами зростає і це результати багатьох викликів з якими зіткнулося наше суспільство, – повідомив він під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Рівненській ОДА. 

За словами Сергія Подоліна, на Рівненщині виявили понад пів тисячі осіб з розладами пов'язаних із стресом, посттравматичним синдромом, гострою реакцією. Через це в області продовжують збільшувати мережу закладів, де надають допомогу людям з таким розладами. На согодні таку допомогу надають  у 150 медзакладах Рівненщини. Така допомога є безкоштовною.

Окрім того, на передодні Всесвітнього дня ментального здоров'я, яке відзначається 10 жовтня, в області оберуть кращі громади, установи та фахівців з ментального здоров'я. Їх визначать у 6 сферах: охорона здоров'я, соціальний захист, освіта, оборона й ветеранська політика, безпека, культура, молодь і спорт.

Нагадаємо, Теракт у Тель-Авіві: серед поранених є українка

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next