Блаженніший Святослав прокоментував оголошення Папою Римським імен нових кардиналів, серед яких єпарх УГКЦ

Блаженніший Святослав прокоментував оголошення Папою Римським імен нових кардиналів, серед яких єпарх УГКЦ

У разі введення Папою Франциском у сан кардинала єпарха Української греко-католицької церкви Миколи Бичка Церква матиме ще одного владику, який компетентно промовлятиме до Папи і ставатиме на захист народу України.

Про це повідомив глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав.

Наша Церква радіє, бо буде мати ще одного владику, який, окрім глави Церкви, компетентно буде промовляти до Папи і ставатиме на захист нашої Церкви і народу України, - зазначив Блаженніший Святослав.

При цьому він зауважив, що найменування нових кардиналів - це особисте і суверенне право Папи.

Він номінуючи когось кардиналом, тим самим запрошує цю особу стати його помічником, - зауважив глава УГКЦ.

Також Блаженніший Святослав додав, що Владика Микола - один із молодих єпископів нашої Церкви, і ми тільки радіємо, що папа звернув на нього увагу.

За його словами, сьогодні єпископат УГКЦ, що складається із владик із цілого світу, нині є як ніколи одностайним, і з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну "єдиним серцем і єдиними устами" промовляє і до Папи, і до Католицької церкви у світі, і до світового співтовариства.

Мати ще одного такого промовця із можливостями кардинальської гідності, ще й у Австралії, — це не тільки велика користь для УГКЦ, але і велика благодать Божа для нашого народу і держави, - наголосив глава УГКЦ.

Нагадаємо, ЗМІ: Україна зможе почати контрнаступ у 2025 році

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Папа Римський звернувся із побажанням до України Папа Римський звернувся із побажанням до України
Під час недільної служби Франциск, Папа Римський побажав Україні миру.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
Папа Римський у Великодній промові згадав про Україну Папа Римський у Великодній промові згадав про Україну
Він закликав країни світу пришвидшити розповсюдження вакцин проти COVID-19 і звільнити бранців Кремля. Папа Римський Франциск виголосив своє традиційне Великоднє послання "Urbi et Orbi".
Loading...
Load next