У Польщі кількість охочих приймати українських біженців суттєво зменшилась

У Польщі кількість охочих приймати українських біженців суттєво зменшилась

У Польщі кількість прихильників прийому українських біженців зменшилася з 94% у березні 2022 року до 53% у вересні цього року.

Про це йдеться в опитуванні польського Центру досліджень громадської думки (СBOS), проведеному у вересні, передає PAP.

На запитання про ставлення поляків до прийому в РП біженців з України 53% респондентів відповіли, що підтримують це рішення, а 40% висловили негативну думку з цього приводу.

 53% поляків підтримують прийняття у Польщі українських біженців, що є найнижчим результатом з моменту російського вторгнення в лютому 2022 року. Після початку війни в березні 2022 року людей, які висловлювали таку думку, було 94%. Упродовж наступного року підтримка залишалася на рівні 80%, – заявили CBOS.

В аналітичному центрі зазначили, що значне зниження підтримки було зафіксовано з весни 2023 року, що пов’язано з початком так званої зернової кризи у польсько-українських відносинах. У березні 2022 року лише 3% виступали проти прийняття біженців з України, а зараз ця кількість зросла до 40%.

Підтримують прийняття біженців з України 60% польських чоловіків і лише 47% польських жінок. Більше проти прийняття українських біженців до Польщі виступають люди з правими політичним поглядами, ніж з лівими.

Опитування проведено з 12 до 22 вересня на вибірці 941 особи (з них: 64,2% за методом CAPI, 23% – CATI та 12,9% – CAWI).

Нагадаємо, На Херсонщині з 15 жовтня подовжують комендантську годину

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next