Львівська жіночі «Карпати» підвищились у класі

Львівська жіночі «Карпати» підвищились у класі
Перший матч у вищому дивізіоні зіграють 29 серпня проти «Спартака-Оріона» на виїзді.

Перший матч у вищому дивізіоні зіграють 29 серпня проти «Спартака-Оріона» на виїзді. Домашня гра з уманськими «Пантерами» відбудеться 5-го вересня на стадіоні «Україна»

Триває перший товариський матч «карпатівок». В рахунку ведуть суперники.

Тренерка ЖФК «Карпати» Надія Чайка розповідає: "Ми вибрали відразу хлопців 2004 року народження з «Динамо Львів» - доволі складні суперники. Думаю, у Вищій лізі будуть саме такі опоненти, тому треба готуватись із сильними, щоб награвати певні комбінації".

Два роки тому жіноча команда «Карпати» заявилась у Першу лігу. Підвищення у класі – це те, чого футболістки вже давно чекали.

"Завершився чемпіонат і прийняли рішення, що ті команди, які посіли перші місця у своїх групах мають право на підвищення у класі. Це були ми - в групі A і «Спартак-Оріон» з групи B", - вона додає.

  •  

Також капітан команди Лілія Цурак зазначає: "Є мандраж перед Вищою лігою. Переживаємо, тому що це вже вищий рівень, там дівчата вже грають на досвіді, але ми готові й дуже хочемо грати у Вищій лізі".

У той час, коли чоловіча команда «Карпат»  знизилась у класі – і  почне сезон з Другої ліги, дівчата не знали, чи продовжить існування їхній клуб.

"Самого президента Олега Смалійчука не було у Львові. Ми не знали, що з нами буде. Чи захоче він жіночу команду тримати у Вищій лізі.  До того ж є складнощі із фінансами, але він відразу нас підтримав, тобто не було якихось проблем, ніби він не хоче, чи йому це не потрібно", - каже граюча тренерка Надія Чайка.

Поки основна команда проводить спаринг – поряд тренуються Карпати Ю-15. Ці дівчата – найближчим часом будуть допомагати своїм старшим колегам.

Вона стверджує: "Ми деяких підтягнули 2005-2006 рік, які зараз вже можуть бути заявлені й наступного сезону. Вони тренуються зі старшою командою, щоб вже підтягувались і були готові через пів року вже вийти та допомогти старшій команді".

Капітан команди Карпат Ю-15 каже – її дівчата готуються до старту чемпіонату України у своїй віковій групі. Він розпочнеться у вересні.

Олександра Смаль, капітан ЖФК «Карпати» - WU-15 розповідає: "Займаюсь вже три роки, але у Вищу лігу можна підписувати контракт тільки з 15.  Мені зараз лише 14, тобто через рік я вже зможу грати у дорослий футбол, але це буде тільки перша ліга. А потім поступово вийду у Вищу, і буду вже там грати. Ця команда стала для мене рідною, і я вже в іншу зовсім не хочу переходити".

  •  

Тим часом, матч триває,  і після перерви дівчата досі поступаються в рахунку.  На другий тайм – потрібно щось змінювати.

 У другій половині гри  Карпати почали грати краще, але реалізувати гольові моменти – ніяк не вдавалося.

Лілія Цурак зазначає: "Звісно, що складно. Це хлопці, вони завжди у нас виграють що по швидкості, і нам звісно дівчатам складно. Але з ними дуже цікаво грати, вся команда задоволена. Ми зростаємо у швидкості, витривалості".

Основа «Карпат» – це молоді гравчині. У вищій лізі команда планує робити наголос на старших і більш досвідчених, які допомагатимуть молодшим. Перший матч у вищому дивізіоні «Карпати» зіграють 29-го серпня проти «Спартака-Оріона» на виїзді. Домашня гра з уманськими «Пантерами»  відбудеться 5 вересня на стадіоні «Україна».

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next