МОК створює Олімпійські ігри з кіберспорту

МОК створює Олімпійські ігри з кіберспорту

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) на черговій сесії проголосував за створення Олімпійських ігор з кіберспорту. Перші такі змагання відбудуться в Саудівській Аравії вже у 2025 році.

Про це повідомили в МОК.

Це дійсно нова ера для МОК. Ми йдемо в ногу з темпами цифрової революції. Кіберспортивна спільнота, представлена в нашій Комісії з кіберспорту, з ентузіазмом долучилася до цієї ініціативи. Це ще один доказ привабливості олімпійського бренду та цінностей, які він відстоює серед молоді, — заявив президент МОК Томас Бах.

У комітеті також зазначили, що спеціальна комісія вже розробила проєкт, який враховуватиме інтереси кіберспортивної спільноти, водночас поважаючи олімпійські цінності. Це, зокрема, стосується назв ігор у програмі, ідеї просування гендерної рівності та взаємодії з молодою аудиторією, яка захоплюється кіберспортом.

Також МОК займеться створенням окремої спеціальної структури в межах комітету, а також буде застосовувати інший підхід до фінансування та організації цих ігор, враховуючи їхню особливість.

Нагадаємо, Папа Римський закликав до олімпійського перемир'я

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський зустрівся з Президентом Міжнародного олімпійського комітету: головні тези (відео) Зеленський зустрівся з Президентом Міжнародного олімпійського комітету: головні тези (відео)
Володимир Зеленський і президент МОК обговорили також стратегію розвитку українського спорту після війни.
Loading...
Load next