"Війни не буде": Зеленський провів зустріч із представниками найбільших IT-компаній

"Війни не буде": Зеленський провів зустріч із представниками найбільших IT-компаній
Президент Володимир Зеленський 4 лютого зустрівся з топ-менеджментом найбільших IT-компаній,

Президент Володимир Зеленський 4 лютого, зустрівся з топ-менеджментом найбільших IT-компаній. Про це повідомили спеціалізованому виданню dev.ua три незалежні джерела в IT-компаніях. 

За їх даними, зустріч відбулася близько 17.00 в PM Hall.

За словами джерел dev.ua, під час зустрічі Зеленський закликав IT-компанії вступати в Дія City. Це спеціальний податковий та організаційний режим роботи IT-галузі, альтернатива ФОПам.

Як розповідав на зустрічі Зеленський, ФОПи чіпати ніхто не буде.

Це особисті роздуми Данила Гетьманцева, — зазначає співрозмовник dev.ua, власник однієї з великих IT-компаній.

Крім того, Володимир Зеленський запевнив присутніх, що війни не буде. Про це повідомив один із співрозмовників редакції. 

Немає такої ймовірності, на його думку, — продовжив ще один співрозмовник.

Після зустрічі ще один з топів індустрії розповів деталі:

Зустріч була неформальною і загалом пройшла в позитивному ключі. Присутніми на ній були близько 70-80 керівників та власників українських IT компаній. З неї стало зрозуміло, що IT є в пріоритеті для держави. Дуже багато часу приділили темі профільної освіти. Після запуску Дія.Сіті її розвиток стане пріоритетом № 1. Також в керівництва держави є чітке розуміння, що IT — це високотехнологічні робочі місця і супутні.  Говорили і про те, якою буде Дія.Сіті. Підкреслили, що це добровільна інноваційна модель. Крім того, керівництво держави хоче, аби Україна стала магнітом не тільки для іноземних IT компаній, але й для інженерів з інших країн. Ми маємо стати країною куди захочуть їхати IT спеціалісти.

Нагадаємо, раніше міністр цифрової трансформації анонсував нову можливість "Дії".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next