В Україні планують запустити е-гривню: в чому її переваги

В Україні планують запустити е-гривню: в чому її переваги
Про такі наміри розповів Михайло Федоров.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що Національний банк та Мінцифри розробили дорожню карту для запровадження електронної гривні.

Про це Федоров розповів у інтерв'ю РБК-Україна.

Ми з Національним банком розробили дорожню карту з приводу електронної гривні. Ми активно рухаємося по ній і хочемо запустити в цьому році "пілот" електронної гривні, – сказав міністр.

Федоров зазначив, що на відміну від фізичної гривні у електронної є переваги.

По-перше, це емісія. Випустити гроші і доставити їх – це займає багато часу і грошей. По-друге, ми зможемо робити таргетовані виплати та субсидії. На прикладі програми "єПідтримка". Для її реалізації нам доводиться сильно збочуватися, щоб не було фроду (вид шахрайства, перевищення ліміту використання послуг, – ред.), – пояснив Федоров.

Голова Мінцифри наголосив на тому, що електронна гривня унеможливлює випадки шахрайства. Е-формат дозволяє відстежувати підозрілі транзакції, і, за словами Федорова, над цим працюють у всіх розвинених країнах світу.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Samsung хоче стати резидентом "Дія.City" Samsung хоче стати резидентом "Дія.City"
Статус резидента унікального правового й податкового простору Diia City отримали 55 українських та міжнародних IT-компаній.
Loading...
Load next