У Дії можна оформити соцдопомогу для тих, хто втратив роботу під час війни: інструкція (відео)

У Дії можна оформити соцдопомогу для тих, хто втратив роботу під час війни: інструкція (відео)

У додатку та на порталі "Дія" доступне оформлення статусу безробітного. Послуга доступна для українців, які втратили роботу під час війни та проживають на тимчасово окупованих територіях, або де ведуться активні бойові дії.

Про це повідомив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Подати заявку та оформити виплати в Дії можна за декілька хвилин, а кошти надійдуть на вашу картку єПідтримка.

Держава продовжує підтримувати і робить все можливе, щоб зараз допомогти кожному українцю. А команда Мінцифри працює над тим, щоб найважливіші соціальні послуги можна було отримати просто та зручно онлайн.

Як скористатися послугою:

  • у застосунку оберіть меню Послуги та пункт Допомога по безробіттю, на порталі — послугу з отримання статусу безробітного: https://diia.gov.ua/services/otrimannya-statusu-bezrobitnogo
  • далі підтвердьте, що ви дійсно втратили роботу та не є студентом денної форми навчання;
  • після підтвердження даних оберіть місто та центр зайнятості, у якому хочете отримати статус;
  • за необхідності залиште свої паспортні та контактні дані, оберіть періодичність отримання виплат та картку єПідтримки, на яку буде нараховуватися допомога. Якщо ви не маєте картки, можете оформити віртуальну просто в застосунку;
  • уважно перевірте заяву ще раз та підтвердьте її. І це все.

Очікуйте, коли працівники центру зайнятості оброблять вашу заяву. Ви отримаєте push-сповіщення про це у застосунку або лист на електронну адресу, якщо оформили статус безробітного на порталі.

Зазначено, що послугу розробили за підтримки USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Samsung хоче стати резидентом "Дія.City" Samsung хоче стати резидентом "Дія.City"
Статус резидента унікального правового й податкового простору Diia City отримали 55 українських та міжнародних IT-компаній.
Loading...
Load next