Starlink Маска завадив Путіну змусити Зеленського замовкнути – Politico

Starlink Маска завадив Путіну змусити Зеленського замовкнути – Politico

Компанія Starlink Ілона Маска забезпечила інформаційну перемогу України, завадивши росії відрізати країну від зовнішнього світу з початком повномасштабної війни. Пише Politico.

Стратегічний ефект полягає у тому, що Starlink повністю зруйнував інформаційну кампанію Путіна. Він так і не зміг змусити Зеленського замовкнути, – зазначив бригадний генерал армії США, директор відділу космічних інновацій при відділі оборонних інновацій, технологічного аванпосту Пентагону Стів Бутоу.

З посиланням на розвідки США, ЄС і Британії повідомляється, що всього за годину до вторгнення росія зламала Viasat, мережу якої використовували українські військові. Тоді SpaceX маска оперативно розмістила близько 50 супутників над Україною. Процес розгортання зв'язку в країні дещо сповільнила бюрократична тяганина з боку США.

На цей час Starlink в Україні використовують не тільки для зв'язку в обложених містах і на фронті, але і для роботи артилерії та скидання бомб на позиції загарбників.

У статті наголошується, що через цю мережу Зеленський регулярно дає інформацію для мільйонів передплатників і телефонує в Zoom світовим лідерам. Завдяки Starlink українські військові на "Азовсталі" могли підтримувати зв'язок зі своїм командуванням і президентом, а також давати відеоінтерв'ю в прямому етері.

Нагадаємо, що українці подарують Ілону Маску найбільший у світі NFT.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Нова партія Starlink вже в Україні Нова партія Starlink вже в Україні
Декілька областей України вже мають відповідне оснащення.
На Рівненщину прибула друга партія Starlink На Рівненщину прибула друга партія Starlink
В Україну нещодавно прибула чергова партія обладнання від SpaceX для роботи супутникового інтернету Starlink.
В Україну доставили ще одну партію обладнання Starlink – Федоров В Україну доставили ще одну партію обладнання Starlink – Федоров
Перша партія станцій супутникового Інтернету StarLink вже працює в Україні.
Loading...
Load next