Найчіткіші в історії: науковці поділилися новими кадрами затонулого “Титаніка" (відео)

Найчіткіші в історії: науковці поділилися новими кадрами затонулого “Титаніка" (відео)

Дослідники з експедиції OceanGate опублікували відео уламків "Титаніка" у найвищій в історії роздільній здатності. У надзвичайно чіткому відео можна помітити деталі коралів, які обліпили частини колись найбільшого пасажирського корабля у світі. Про це пише The Times, передає "Мета".

Під час семи занурень до уламків у червні та липні приватна компанія OceanGate Expeditions зняла затонулий корабель у роздільній здатності 8k, що дозволило вченим детальніше вивчити його структуру та форми життя, які постійно колонізують уламки.

OceanGate Expeditions профінансувала свою подорож до Титаніка, пропонуючи туристам місце в експедиції за 250 000 доларів США, і планує повертатися щороку, щоб зробити більше кадрів затонулого корабля, перш ніж він зникне на дні океану.

Ми не могли б повертатися сюди щороку, якби нам доводилося йти й отримувати фінансування від National Geographic або Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, — зазначає  засновник дослідницької експедиції Стоктон Раш.

Раш вважає, що підводний апарат його компанії, який може перевозити п’ятьох людей, є одним із шести у світі, здатних досягти уламків "Титаніка" на глибині 3,5 кілометра. Один належить досліднику Віктору Весково, а чотири інші апарати належать урядам різних держав.

Вражаючі кадри зафільмували під час експедиції Раша, у які був 21 "платний" учасник. Субмарина перевозила по трьох осіб за раз впродовж двох з половиною годин у супроводі одного з вчених експедиції.

Дослідник прогнозує, що зрештою бактерії з’їдять первинну структуру гігантського корабля. За його словами, верхні палуби починають обвалюватися одна в одну. Ймовірно, деякі первинні структури всередині корабля зникнуть відносно швидко й тоді "Титанік" перестане бути схожим на корабель і стане схожим на штучний риф.

Нагадаємо, раніше аналітики назвали дві країни, які мають шанси вистояти у ядерній війні.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України
Вторгнення Росії в Україну все більше загрожує життєво важливим з'єднанням між українськими атомними електростанціями та електромережею.
Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям Якщо атакують російські хакери - у кіберполіції дали поради українцям
У кіберполіції рекомендують українцям у випадку виявлення підозрілої кіберактивності негайно повідомити про це хмаровому провайдеру, на якому вона може бути розміщена.
Loading...
Load next