Ілон Маск вперше показав у дії людиноподібного робота Tesla Optimus (відео)

Ілон Маск вперше показав у дії людиноподібного робота Tesla Optimus (відео)

В ході презентації Tesla 2022 AI Day, що пройшла вчора ввечері, компанія Ілона Маска Tesla продемонструвала робочий прототип робота-гуманоїда Optimus, який буде займатися монотонними справами замість людей.

Вони використовують датчики та технології "автопілота" Tesla, але поки вміють небагато, пише The Verge. Втім, Ілон Маск вважає, що у їх розробки великий потенціал для використання на виробництвах.

У презентаційному ролику компанія показала, що вже вміє робочий прототип робота-гуманоїда. Поки він пересувається не дуже впевнено, але вже здатний переносити коробки, витягувати деталі з обладнання і навіть поливати квіти. 

Найцікавіше, що його руки спроєктовані за подобою людських. Завдяки тому, що кожен палець має "два ступені свободи", вони можуть взаємодіяти майже з будь-яким предметом.

Сам робот оснащений процесором SoC Tesla, модулями Wi-Fi й LTE, а також акумулятором на 2,3 кВт/год, якого вистачає на цілий день роботи. Енергоспоживання в положенні сидячи становить близько 100 Вт, а при ходьбі в районі 500 Вт – приблизно як у потужного ігрового комп'ютера.

Вже відомо, що серійна модель зможе пересуватися зі швидкістю 8 км/год і підіймати вантажі до 20 кг. Коли вона буде готова, Маск говорити поки не готовий, але зазначає, що в майбутньому робототехнічний напрямок може стати для компанії важливішим за автомобільний.

За оцінками Маска, вартість робота складе менше ніж 20 тисяч доларів (близько 740 тис. грн), що в кілька разів дешевше сучасних аналогів.

Нагадаємо, що у застосунку "Дія" знову можна сплачувати штрафи за порушення ПДР – Мінцифри.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Нова партія Starlink вже в Україні Нова партія Starlink вже в Україні
Декілька областей України вже мають відповідне оснащення.
Loading...
Load next