Диплом у "Дії": Кабмін запустив експериментальний проєкт

Диплом у "Дії": Кабмін запустив експериментальний проєкт

Кабінет Міністрів України запустив експериментальний проєкт щодо формування у застосунку "Дія" документів про освіту. Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Документ про освіту можна буде сформувати в "Дії". Такі єДокументи використовуватимуться замість і без додаткового пред’явлення звичайних. Це спростить доступ до освіти та працевлаштування громадян, які втратили фізичні носії через війну або з інших причин. Погоджене з Мінреінтеграції рішення про реалізацію експериментального проєкту щодо формування та застосування єДокумента про освіту сьогодні ухвалено на засіданні Кабміну, – ідеться у повідомленні.

У "Дії" можна буде сформувати документ:

  •  про базову середню освіту;
  • про повну загальну середню освіту;
  • про професійну (професійно-технічну освіту);
  •  про фахову передвищу освіту;
  • про вищу освіту (науковий ступінь).

Для створення замовлення на формування єДокумента та його використання потрібно буде встановити додаток і пройти електронну ідентифікацію й автентифікацію. Процес здійснюватиметься автоматично на підставі замовлення людини, - ідеться у повідомленні.

У застосунку відображатимуться усі дані про документ особи, які містяться в Єдиній державній електронній базі з питань освіти, разом з унікальним QR-кодом.

Нагадаємо, що Google запустив застосунок Look to Speak в Україні, що полегшує спілкування людям із вадами мови та моторики (відеоінструкція).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Loading...
Load next