SpaceX представила військову версію супутників Starlink

SpaceX представила військову версію супутників Starlink

Аерокосмічна компанія SpaceX Ілона Маска розширює свою супутникову технологію Starlink для використання у військових цілях, новий проєкт буде називатися Starshield. Starshield є захищеною супутниковою мережею для використання урядами держав.Повідомляється на сайті SpaceX

Starshield використовує технологію Starlink і запускає можливості для підтримки національної безпеки. У той час, як Starlink розроблений для споживчого та комерційного використання, Starshield призначений для використання державою, - відзначають в компанії.

Основна увага в проєкті Starshield приділяється трьом напрямкам:

  • Спостереження за Землею. Starshield запускає супутники з приладами зондування поверхні планети і доставляє оброблені зображення безпосередньо користувачеві.
  • Зв'язок. Starshield забезпечує гарантований глобальний зв'язок урядовим користувачам, які мають обладнання Starshield.
  • Розміщення корисного навантаження. Starshield будує супутникові платформи для підтримки найвибагливіших урядових місій з корисним навантаженням.

Як зазначає CNBC, раніше SpaceX не оголошувала про випробування або роботу над технологією Starshield. Тому подробиць про передбачуваний обсяг і можливості Starshield відомо небагато.

У компанії Ілона Маска стверджують, що Starlink вже пропонує "безпрецедентне наскрізне шифрування" користувацьких даних. А Starshield використовує "додаткові високонадійні криптографічні можливості" для передачі й безпечної обробки секретних даних, що відповідають найсуворішим державним вимогам.

Також SpaceX обіцяє, що термінали міжсупутникового лазерного зв'язку Starlink можуть бути інтегровані в супутники-партнери, що дозволить включати їх в мережу Starshield.

Нагадаємо, що Ілон Маск анонсував чипування людей.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next