Північна Корея спробує вдруге запустити «космічний» супутник

Північна Корея спробує вдруге запустити «космічний» супутник

Північна Корея з 24 до 31 серпня планує запуск військового розвідувального супутника. Ще в кінці травня Північна Корея спробувала робити запуск на орбіту, проте він провалився і ракета впала приблизно за 200 кілометрів від південнокорейського острова Агочходонг у Жовтому морі. 

Про це пише інформаційне агентство Kyodo News.

У ніч проти 22 серпня берегова охорона Японії повідомила про наміри Північної Кореї повторно запустити штучний супутник. КНДР нібито визначила три «морські небезпечні зони» на заході Корейського півострова та на сході від Філіппінського острова Лусон. Проте усі три зони перебувають за межами виключної економічної зони Японії.

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіди доручив детально проаналізувати план Північної Кореї та координувати дії зі Сполученими Штатами Америки й Південною Кореєю, щоб вимагати від КНДР відмовитися від планів запуску.

Також Кішіда вказав, що Японія вважає запуск ракети із супутником Північної Кореї рівноцінним до запуску балістичної ракети, що порушує резолюції Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, Китай запустив новий супутник для спостереження за Землею

Оля Касько - pravdatutnews.com

Читайте також
В українського супутника "Січ-2-1" технічні проблеми на орбіті: що сталося В українського супутника "Січ-2-1" технічні проблеми на орбіті: що сталося
Український супутник запустили на розрахункову орбіту 3 січня.
Російський супутник «Космос-2555» пішов слідом за російським кораблем Російський супутник «Космос-2555» пішов слідом за російським кораблем
Супутників оптичного спостереження на орбіті в рф майже не залишилося.
Loading...
Load next