YouTube посилює заходи безпеки для підлітків, щоб обмежити доступ до контенту про ідеалізовану зовнішність

YouTube посилює заходи безпеки для підлітків, щоб обмежити доступ до контенту про ідеалізовану зовнішність

YouTube змінив алгоритми, щоб обмежити доступ підлітків до відеороликів, які демонструють ненасильницьку агресію та ідеалізовану зовнішність.

Про це компанія повідомила у своєму блозі.

Такий контент може бути нешкідливим як окреме відео, проте він може бути небезпечним при повторному перегляді, адже таким чином підлітки формують про себе негативні переконання, коли увесь час бачать матеріали про ідеальні стандарти краси, ‒ пишуть у YouTube-блозі.

Ці обмеження мають допомогти юним користувачам не потрапляти на шкідливий контент, при цьому заходи безпеки не забороняють їм повністю переглядати такі відео, оскільки багато з них відповідають рекомендаціям YouTube.

Загалом ці заходи безпеки запроваджено по всьому світу і стосуються контенту, який порівнює вагу та фігуру осіб, або ж демонструє «соціальну агресію». Обмеження також поширюють на навчальні відео, які пов’язані з нанесенням макіяжу для зміни форми обличчя, або на фітнес-відео, що пропагують м’язисту чи струнку статуру.

Більша частота контенту, який ідеалізує нездорові стандарти або поведінку, може підкреслити потенційно проблемні повідомлення – і ці повідомлення можуть вплинути на те, як деякі підлітки бачать себе, – зазначила Елісон Бріско-Сміт, дослідниця з Консультативного комітету з питань молоді та сім’ї YouTube.

Також вона додає, що обмеження можуть допомогти підліткам підтримувати здорові моделі поведінки, оскільки вони природним чином порівнюватимуть себе з іншими.

Нагадаємо, У Бразилії заборонили соцмережу X

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next