Україна отримає від Швейцарії $69,4 млн на цифровізацію низки послуг

Україна отримає від Швейцарії $69,4 млн на цифровізацію низки послуг

Україна отримає від Швейцарії кошти на цифровізацію послуг охорони здоров'я. Також у центрі уваги будуть електронний нотаріат, освіта й гуманітарне розмінування.

Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Зустрівся з Феліксом Бауманном, послом Швейцарії в Україні. Головний результат зустрічі — підписання меморандуму на 58,7 млн франків зі Швейцарським агентством розвитку та співробітництва (SDC). Кошти виділятимуть протягом 2024–2028 років, їх використають на цифровізацію та розвиток регіонів України, проєкти реалізовуватимуть в межах програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, - написав він.

За його словами, ці кошти Україна спрямує, зокрема, на цифровізацію послуг охорони здоров’я. Також в центрі уваги уряду будуть електронний нотаріат, освіта, гуманітарне розмінування й перезапуск Державної служби статистики. Частину коштів скерують на підтримку прифронтових регіонів, оскільки влада вважає за необхідне забезпечити доступ до державних послуг у кожній громаді.

За підтримки уряду Швейцарії лише у 2024 році запустили шлюб онлайн і пілот Мрії для 40 шкіл, почали тестувати Дію для держслужбовців. Провели черговий міжнародний Дія.Summit у Цюриху, посилюємо міжнародний бренд цифрової України. Саме там підписали Меморандум про відкриття Govtech-центру разом зі Всесвітнім економічним форумом, - розповів Федоров.

Також він зазначив, що загалом Швейцарія підтримує цифровізацію з 2015 року через програму EGAP, за весь час країна виділила на це понад 30 млн франків.

Нагадаємо, За понад рік роботи морським коридором перевезли 70 мільйонів тонн вантажів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
5 країн запустили міжнародний фонд "За сильну Україну", його стартовий капітал - £35 млн 5 країн запустили міжнародний фонд "За сильну Україну", його стартовий капітал - £35 млн
Кошти будуть спрямовані на громади, їхню стійкість, людей, які потребують підтримки.
Штучний інтелект: досягнення та прогресивні плани Штучний інтелект: досягнення та прогресивні плани
Найгучніші досягнення штучного інтелекту, що змінять cвіт.
Loading...
Load next