Вулиця Пилипа Орлика/ Pylyp Orlyk Street #LvivStreets

Вулиця Пилипа Орлика — вулиця у Шевченківському районі міста Львів, місцевість Замарстинів. Пролягає від вулиці Гетьмана Мазепи до вулиці Миколайчука.

Вулиця прокладена у 1982 році, тоді ж отримала офіційну назву вулиця 60-річчя СРСР. Сучасна назва — з 1991 року, на честь Пилипа Орлика, українського політичного і військового діяча. Під № 1 розташована дерев'яна церква Церква ікони Пресвятої Богородиці Всецариці, споруджена у 2000-х роках і підпорядкована ПЦУ. 

З парного боку під № 4 Лікарня Святого Миколая.

Будинок лікарні зведений на початку 1990-х років за проектом архітекторів М. Сметани, Р. Федотівської та В. Гончара. На тому ж боці, наприкінці вулиці простягається територія Львівської міської клінічної лікарні швидкої допомоги (офіційна адреса — вулиця Миколайчука, 9).

Лікарня відкрилась у лютому 1993 року, першого пацієнта прийняли 9 березня, а перша операція була проведена 20 квітня 1993 року. Замарсти́нівський лісопа́рк — лісопарк у Шевченківському районі Львова. Розташований у північній частині міста, в районі вулиць Мазепи і Пилипа Орлика.

Закладений у 1970-х роках. Попередня назва — Парк 60-річчя СРСР

Нинішню назву отримав від Замарстинова, стародавнього передмістя Львова, поблизу якого розташований лісопарк. У минулому лісопарк був південною частиною Брюховицького лісу.
Парк розкинувся на мальовничих пагорбах, які вважаються крайньою південно-східною околицею горбистого пасма Розточчя. Зі сходу парк прилягає до вулиці Пилипа Орлика, на півдні до вулиці Мазепи, у центрі цього розташований ЖК SILENT PARK — це простір бізнес-класу, натхненний самою природою та лише 5 хвилин до центру міста.

Парк створили у зв'язку з будівництвом житлового мікрорайону вздовж вулиці Мазепи (в народі «Топольна»). Були прокладені доріжки, зроблені альтанки, лавки, спортивні майданчики. Тривалий час лісопарк перебував у запущеному стані, але, у 2020-2021 роках нижня частина парку прилегла до вулиці Гетьмана Мазепи була впорядкована. 

У західній частині парку (за школою № 81) розташований невеликий цвинтар, на якому поховані німецькі військовополонені — жертви другої світової війни.