Другий візит благодійної місії американських хірургів: скільком діткам допомогли цього разу? (відео)

За півтора тижня американські кардіохірурги спільно з нашими лікарями проконсультували 40 дітей та виконали 15 складних операцій на серці. Такі результати спільної роботи наших дитячих кардіохірургів та колег із благодійної місії Novick Cardiac Alliance (США), яка уже півтора тижня триває у Дитячій лікарні Першого медоб’єднання Львова.

Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

Операції та консультації відбуваються щодня. Допомога надається діткам із важкими вродженими вадами серця. Виконуються як “відкриті” операції, так і інтервенційні, коли ваду коригують без розрізів - через судинний доступ.

Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

Загалом пацієнти - це ті, чиї історії зачіпають за живе:

- «сонячна дівчинка» із вадою в серці, їй лише місяць, вона сьома дитина у мами;

- 7-річна дівчинка, яка мріє стати балериною, але через хворобу серця не може танцювати;

- дівча, яке у рік важить лише 5 кг, бо народилося із критично маленькою вагою і вадою серця;

- 3-річна дівчинка, яка після одужання мріє про червону, як у принцеси, сукню і дуже сумує за сестричкою-близнючкою та інші.

Окрім цього у випуску #MDExpert про таке:

  • Артроскопія колінного суглоба наразі є однією з найчастіше виконуваних операцій, які є в ортопедії. Особливо зараз, в зимний проміжок часу, люди звертаються до лікарів з відповідними травмами внаслідок падіння. Якщо ви відчули біль у коліні, то вам краще одразу звернутися по професійну допомогу, кажуть лікарі. Бо це може свідчити про травми меніска, зв'язок та пошкодження суглобового хряща. Серед переваг Хірургічного відділення Медичного Центру NOVO у цьому питанні є те, що лікарі контролюватимуть вас  на протягом усього процесу: від консультації й до повного одужання.
  • У Західноукраїнському дитячому медичному центрі майже 90% маленьких пацієнтів одужують від лейкемії. Цей довгоочікуваний дзвінок для Маркіяна означає, що він поборов онкологію і повертається додому вже здоровим. Це вже так звана традиція, ритуал всіх діток, які вилікувалися від раку. Подзвеніти у нього мріють усі маленькі пацієнти, які перебувають в гематологічному відділенні Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Щороку у Західноукраїнському дитячому медичному центрі проводять понад 3 тисячі консультацій та оглядів, і виявляють близько 70 нових випадків раку, а ще 40 — лейкемій. Щодня ціла мультидисциплінарна команда лікарів працює над порятунком дітей. Медики наголошують: онкологію неможливо попередити, але можливо вчасно виявити та вилікувати.

Ірина Сульpravdatutnews.com