У Львівській області відремонтують Дорогу Єдності за 1,5 млрд грн (відео)

Мова про автошлях Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка. Капітально відновлювати його розпочнуть на початку червня. Служба автомобільних доріг вже уклала договір з переможцем тендеру на проведення робіт. Ремонт виконуватиме підрядна організація «Онур» за майже 1,5 млрд грн, повідомляють у Львівській ОДА. Під час ремонту на Дорозі Єдності в межах Львівської області передбачено влаштування нового дорожнього покриття та дощової каналізації, ремонт 5-ти мостів, облаштування тротуарів та освітлення у межах населених пунктів, а також автобусних зупинок. Цей автошлях стане частиною маршруту до 30-ї річниці Незалежності України Стрий – Ізварине. Загальна протяжність Дороги Єдності - 1300 кілометрів, а на території Львівської області довжина цього шляху сягає 44 км.

Також дивіться у випуску:

  • У Львові у громадському транспорті доведеться заплатити не 7 гривень, а 10. Містяни розлючені, мовляв, умови у маршрутках не покращилися, а щоденних витрат тепер буде значно більше.
     

  • Цьогоріч у межах цієї програми в області планують завершити будівництво 16 об’єктів – шкіл, садочків, спортивних об’єктів та ЦНАПів. На будівництво витратять майже 300 млн грн.
     

  • Рекультивація Грибовицького сміттєзвалища продовжується. Наразі там триває технічний етап, після якого розпочнеться біологічний.
     

  • На території Солонківської сільради зафіксували 30 стихійних сміттєзвалищ. Екоінспектори виявили їх в ході позапланової перевірки. 
     

  • На річці Стрий німецькі інвестори планують побудувати гідроелектростанцію. Йдеться про ділянку русла річки у селі Довге Гірське, що неподалік Східниці. 
     

  • Подолання смуги перешкод, розгортання від пожежних мотопомп та підйом по штурмовій драбині. Другий день поспіль рятувальники з усіх куточків України змагалися в пожежно-прикладному спорті. 
     

  • Флагшток та простір за понад 13 мільйонів гривень. Таку суму виділили на облаштування території поблизу академії сухопутних військ. 
     

  • Про львівський трамвай складають пісні та асоціюють їх саме з містом Лева. Тоді як далеко не всі знають історію його появи.
     

  • Львівські каратисти здобули на Євро-2021 золото та 2 бронзи.

Дивіться також
Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців
Громадяни України, які повністю вакциновані можуть подорожувати Бельгією та Данією. За інформацією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, ці країни зберегли право безвізового режиму.