Краща дитяча лікарня в Україні: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр отримав нагороду (відео)

Краща дитяча лікарня України. Таку відзнаку отримав Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр. Нагороду вручили генеральному директору лікарні під час виїзної колегії Міністерства охорони здоров’я у Луцьку. Відзначили медзаклад за лідерство в трансформації системи охорони здоров’я.

Фото:  Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Окрім цього, у новому випуску програми #MDExpert про таке:

  • Екстрений виліт. В Україні у важкому стані гелікоптером аеромедичної допомоги до Львівської дитячої лікарні на Орлика транспортували найменшого пацієнта. У хлопчика, якому лише 4 дні виявили вроджену ваду серця – стеноз легеневої артерії. Вже в 1 перший день свого життя він почав синіти і важко дихати. Його одразу ж забрали до реанімації. Він народився в Ужгороді, а тому через критичний стан дитини до Львова його доправили гвинтокрилом. Маленького пацієнта одразу доставили у відділення інтенсивної терапії новонароджених. Зараз стан малюка стабільний і лікарі вирішують питання щодо хірургічної корекції вади серця.
  • Львівські хірурги допомогли дитині у якої не відкривався рот. До першого територіального медичного обєднання потрапила 11-річна дівчинка, яка сім років їла лише подрібнену їжу і ледь вимовляла слова. Причиною називають травму або невдалу операцію на вусі. Медики знайшли вихід з цієї ситуації і прооперували дівчинку. Їй усунули частину нерухомого суглоба. Попри те, що хірургічне втручання мало багато ризиків, лікарям вдалось успішно його виконати. Зараз дівчинка проходить реабілітацію і з часом зможе повноцінно їсти та розмовляти.

Фото:  Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр
  • Перший медичний автомобіль для потреб своїх пацієнтів. 5-та міська клінічна лікарня придбала спеціалізований транспорт для перевезення хворих. Його задіюватимуть для людей, які уклали декларації з сімейними лікарями цього медзакладу, а також які перебувають на лікуванні у відділеннях лікарні.
Фото: КНП "5-а міська клінічна лікарня м. Львова"

Ірина Сульpravdatutnews.com

Дивіться також
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
COVID в Україні: за добу 12 711 нових випадків та смертність й досі залишається високою COVID в Україні: за добу 12 711 нових випадків та смертність й досі залишається високою
В Україні за минулу добу зареєстрували 12 711 випадків інфікування коронавірусною інфекцією. Зокрема від ускладнень хвороби померло 392 пацієнти.
Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid Понад 2 мільйони хворих: в Україні знову збільшилась кількість захворюваності на Covid
За минулу добу в Україні станом на 23 квітня, виявили 14 277 нових випадків зараження. З них захворіла 591 дитина та 277 медпрацівників.