Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль

Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Шмигаль зазначив, що учора відбулася нарада щодо розробки відповідного проєкту, який він підтримав. У ній взяли участь Мінцифри, Мінфін та "Офіс простих рішень і результатів". 

Проєкт, який має полегшити процедуру розмитнення автомобілів, отримав мою повну підтримку. Згідно з пропозиціями, розмитнити авто можна буде просто за допомогою смартфона — через портал та застосунок Дія, - зазначив Шмигаль.

Водночас Шмигаль підкреслив, що розмитнення має бути справедливим для кожного. Тому Мінцифри та Мінфін отримали вже завдання опрацювати та представити остаточні пропозиції до цього проєкту.

Нагадаємо, що 12 травня, президент Володимир Зеленський підписав закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України щодо пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах, які повинні своєю чергою значно полегшити розмитнення. Тепер вживані автомобілі з європейською реєстрацією, старші п'яти років, які були ввезені на територію Україні до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку.

Читайте також
Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео) Пільги для "євроблях" в Україні: що загрожує тим, хто не розмитнить авто (відео)
Розмитнити автомобілі з іноземною реєстрацією українцям стало простіше. Власники транспортних засобів, ввезених із ЄС, зможуть отримати українські номерні знаки зі знижкою ще протягом 180 днів.
Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони
Президент Володимир Зеленський учора, 12 травня, підписав закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України щодо пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах, які повинні своєю чергою значно полегшити розмитнення.
Loading...
Load next