Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони

Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони
Президент Володимир Зеленський учора, 12 травня, підписав закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України щодо пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах, які повинні своєю чергою значно полегшити розмитнення.

Підписані президентом закони наберуть чинності з наступного після опублікування дня, тобто від сьогодні, 13 травня та вводяться в дію за місяць після набрання чинності. Про це повідомила пресслужба Офісу Президента.

"Ці закони, ухвалені Верховною Радою 15 квітня 2021 року, тимчасово спрощують механізм розмитнення імпортованих з Європи автомобілів, а також сприяють  захисту довкілля від шкідливих викидів", - йдеться у повідомленні ОП.

Зокрема, тепер вживані автомобілі з європейською реєстрацією, старші п'яти років, які були ввезені на територію Україні до кінця 2020 року, оподатковуються за пільговою ставкою податку на додану вартість та акцизного податку. Проте, вартість пільгового розмитнення залежатиме від віку автомобіля та об’єму двигуна: що більший об’єм та старше авто — то дорожче доведеться заплатити. 

Зазначимо, що базова ставка коливатиметься від 0 до 150 євро. Максимально вартість розмитнення, у більшості випадків, не повинна перевищити 1000 євро. При цьому сума акцизного податку залежатиме від року випуску автомобіля, обсягу і типу двигуна, однак на неї не впливатиме вартість машини імпортованої з Європи. 

Зрештою в Офісі Президента також наголосили, що нововведення не поширюватимуться на "транспортні засоби, які не відповідають екологічним нормам "Євро-2" й вище, походять з держави-окупанта (держави-агресора) або ввезені з тимчасово окупованої території України".

Нагадаємо, що у квітні в Україні значно спростили процедуру розмитнення "євроблях". Зокрема відповідно до законопроєктів, митне оформлення транспортних засобів, ввезених на територію України до 31 грудня 2020 року відбуватиметься за новою формулою. Зокрема вона діятиме лише 180 днів з дня набрання чинності закону. Військовим, які проходять службу термін збільшать на 90 днів.

Читайте також
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Обсяг українського автовиробництва зростає Обсяг українського автовиробництва зростає
Випуск вітчизняного автотранспорту збільшився майже у вісім разів.
У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що розробляючи закон про деолігархізацію в Україні їм вдалось нарахувати 13 осіб, яких можна впевнено віднести до категорії олігархів.
Loading...
Load next