У США планують нові автівки оснастити новою технологією, яка блокуватиме поїздки при нетверезому стані водія

У США планують нові автівки оснастити новою технологією, яка блокуватиме поїздки при нетверезому стані водія
У США автовиробників можуть зобов'язати облаштувати нові моделі технологією, яка буде блокувати можливість поїздки при нетверезому стані водія.

Відповідний проект щодо технології водіння у нетверезому стані Конгрес вже ухвалив, очікується, що найближчим часом Джо Байден підпише законопроект.

Автовиробники повинні будуть включити технологію виявлення та зупинки п’яних водіїв вже до 2026 року. Функцію, яку планують запровадити, передбачає визначення алкогольного стану водія, який планує сідати за кермо, про це повідомляє Engadet.

Остаточно нові правила набудуть чинності з моменту підписання Байденом закону. По закінченню термінів у автовиробників буде 24 місяці на дотримання нових правил.

Конгрес також вимагатиме автоматичного екстреного гальмування та попередження про виїзд зі смуги руху, функції, які вже пропонують багато нових автомобілів. Вважається, що сучасні технології можуть запобігти понад 9400 смертельних випадків щороку.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
У Харкові "майбутні прокурорки" скандалили в таксі: дівчата не хотіли оплачувати поїздку (відео) У Харкові "майбутні прокурорки" скандалили в таксі: дівчата не хотіли оплачувати поїздку (відео)
Дві п'яні "майбутні прокурорки" відмовилися платити 76 грн за таксі. Проте, коли водій ввімкнув камеру, то дівчата передумали.
Поліція Одеси спіймала п'яного "слугу народу" Васильківського за кермом - ЗМІ (фото) Поліція Одеси спіймала п'яного "слугу народу" Васильківського за кермом - ЗМІ (фото)
У чоловіка була порушена координація рухів, а зіниці не реагували на світло. Він також відмовився проходити тест на тверезість.
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Loading...
Load next