Автоімпортери передали машини на потреби ЗСУ та Нацполіції: склади порожні

Автоімпортери передали машини на потреби ЗСУ та Нацполіції: склади порожні

Дилери, які займаються імпортом автомобілів в Україну, вже передали практично всі машини зі складів у розпорядження ЗСУ та Нацполіції. Про це генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів та дилерів (ВААІД) Олег Назаренко заявив у Facebook.

Учасники ВААІД передали майже всі нові автомобілі, які були в наявності, ЗСУ та поліції, однак авто й надалі не вистачає, тому пропоную на період військового стану дозволити імпорт транспортних засобів без сплати податків у разі, якщо декларантом виступає автогосподарство МО чи МВС, – вважає Назаренко.

За його словами, є іноземні компанії, які готові передати ЗСУ такі машини безкоштовно, але не можуть їх ввезти через те, що не є суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності України.

Вони на кордоні передають авто представникам МО та МВС, а ті декларують без сплати податків! Сертифікувати не потрібно, реєструвати теж і одразу бійцям! — пропонує він.

Назаренко вважає, що слід призначити відповідальних осіб на кордонах, які приймали б автомобілі у іноземних благодійників, декларували їх і ввозили без оплати розмитнення.

Нагадаємо, раніше найбільший у світі виробник шин зупинив виробництво в рф.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next